Voedings- en BGN-Gewichtsconsulent

U kunt ook bij Fysiotherapie en Kinderfysiotherapie West Betuwe terecht voor leefstijl, voedingsadvies en begeleiding bij afvallen.

Bij Charlotte Klop-Gardeniers kunt u terecht voor fysiotherapie behandeling én voor voedings- en gewichtsbegeleiding. Zij ziet bewegen en voeding als een belangrijk element van een goede kwaliteit van leven. Niet passief consumeren van gezondheidszorg, maar actief werken aan het eigen herstel en balans. Middels juiste sociale en communicatieve vaardigheden en luisterend en oplossingsgericht denken met centraal van de wensen de cliënt moet dit lukken.

In mijn hoedanigheid als doctorandus in de bewegingswetenschappen en als fysiotherapeut, behandel ik patiënten met cardiale problemen, mobiliteitsproblemen ten gevolge van artrose, reuma, diabetes en overgewicht, die verwezen zijn door een specialist, een huisarts en mede onder behandeling zijn van bijvoorbeeld een diëtiste en/of een diabetes consulent. In de enormiteit van informatie en misinformatie over voeding en voedingsproducten, bijv. superfoods, is het geven van adviezen over goede en gezonde voeding en voedingsproducten essentieel. Dit geldt voor de patiënten die bij mij onder behandeling zijn, maar ook voor mensen die voedingsadvies willen in sport/fitness/conditietraining. In mijn praktijk is dit een noodzakelijke toevoeging aan mijn kennis en kunde als bewegingswetenschapper en fysiotherapeut.

Voedingsdeskundige

We zijn ons steeds bewuster van het belang van een gezonde levensstijl. In de media wordt voortdurend gesproken over de impact van gezonde voeding. Hierdoor hebben veel mensen behoefte aan informatie op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte. Als voedingsconsulent geef ik naast fysiotherapie en beweging mensen ook advies over hun voeding, levensstijl en mogelijkheden om af te vallen!

BGN Erkend Gewichtsconsulent

Sinds juni 2019 is Charlotte Klop-Gardeniers ook toegetreden tot de beroepsvereniging van BGN-erkende gewichtsconsulenten! De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Het tarief voor een intake en/of consult voor BGN-gewichtsconsulent is €38,50.

De BGN-gewichtsconsulent wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Welke zorgverzekeraars de consulten van de BGN-gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden kunt u checken bij uw eigen zorgverzekeraar onder de voorwaarden die vermeld staan in de aanvullende pakketten.

https://gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering

Informeer al gerust voor de mogelijkheden voor voedingsadvies, lifestyle advies en afvallen naast fysiotherapie en beweging!

https://www.fysiowestbetuwe.nl/voeding/weekmenus-op-maat/