Binnen onze fysiotherapie praktijk en daarbuiten geven mensen aan fitter te willen worden, maar wél onder begeleiding. Sporten in de sportschool is niet altijd een passende oplossing.

Vanuit Klop Fysiotherapie West Betuwe bieden wij de mogelijkheid om onder begeleiding te komen sporten in de praktijk, zowel medisch, onder begeleiding van een fysiotherapeut als niet medisch, onder begeleiding van een personal trainer/sportinstructeur. Klop Fysiotherapie West Betuwe is de samenwerking aangegaan met F!T Betuwe

Wat bieden wij?

Medisch FysioFitness onder begeleiding van Fysiotherapeute Charlotte Klop-Gardeniers.

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. Vaak heeft het een doel te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogt op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie en algehele gezondheid op peil blijft. 

Bewegen is goed voor uw gezondheid. U voelt u fitter, u blijft beter op gewicht en voelt u zich minder snel moe. Heeft u moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat u last heeft van uw rug, nek en schouders of omdat u herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heeft u een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of long-COVID? Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan Medische FysioFitness geschikt zijn om uw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Fitness en Sporten onder begeleiding van Kelvin Groenhuijzen, personal trainer en sportinstructeur van F!T Betuwe. 

Fitness is een sportactiviteit gericht op het verbeteren van de conditie, vetverbranding en krachttraining. Het voordeel van bewegen is dat het u energie geeft. Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht. Het verhoogt de weerstand en helpt ook om stress te verminderen.

Soms is het een drempel om te starten en naar een sportschool te gaan. Graag helpen wij u hierbij, om de drempel laag te houden en in kleine groepen onder begeleiding te beginnen. Bij ons staan: flexibiliteit, ontwikkeling, professionele begeleiding en plezier in bewegen centraal om samen toe te werken naar een betere versie van uzelf!

Hoe werkt het?

U gaat in klein groepsverband (small group training) werken aan uw conditie, coördinatie en spierkracht onder professionele begeleiding. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Het (fysio)fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreekt u samen met fysiotherapeute Charlotte uw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld die past bij uw doelen, eventuele klachten en wensen. Hieraan gekoppeld kan ook een fitheidsmeting en voedings-en gewichtsadvies plaatsvinden.

Aanmelden?

Aanmelden voor een intakegesprek kan via de blauwe knop rechts bovenin: “AANMELDEN” Fysiotherapie Volwassenen

Of meldt u direct aan voor een eerste proefles via onderstaande blauwe knop: “AANMELDEN PROEFLES SMALL GROUP TRAINING”

Bij aanmelden gaat u akkoord met  de algemene voorwaarden.