Medische FysioFitness

Wat is Medische FysioFitness?

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. Vaak heeft het een doel te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogt op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie en algehele gezondheid op peil blijft. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Bewegen is goed voor uw gezondheid. U voelt u fitter, u blijft beter op gewicht en voelt u zich minder snel moe. Heeft u moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat u ouder dan 55 bent of herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heeft u een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan Medische FysioFitness geschikt zijn om uw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

De groepen bestaan uit max. 4 tot 6 personen. Voor meer informatie kunt u bellen met 0345-785449 of een email sturen naar info@klop-fysiotherapie.nl 

Maandag: 11.00 – 12.00 uur

Dinsdag: 16:00 – 17:00 uur en 17.00 – 18.00 uur

Donderdag:  9:00 – 10:00 uur

Vrijdag: 9:00 – 10:00 uur en 10:00 – 11:00 uur

Bij aanmelden Medische Fitness gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

Het medische fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreekt u samen met uw fysiotherapeut uw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake stelt de fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema op die past bij uw doelen, eventuele klachten en wensen. Aan de hand van uw trainingsschema kunt u op de daarvoor bestemde momenten komen trainen in een kleine groep onder begeleiding van de fysiotherapeut.

U gaat in groepsverband werken aan uw conditie, coördinatie en spierkracht. De lessen vinden wekelijks plaats op de onderstaande dagen en tijden onder leiding van fysiotherapeut Charlotte Klop-Gardeniers. Er wordt een trainingsschema op maat gemaakt om te werken aan uw persoonlijke doel(en).

Maak nu een afspraak