Fysiotherapie voor volwassenen

Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie voor volwassenen > 18 jaar en ouder

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met deze kennis en kunde helpt de fysiotherapeut u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen met de juiste adviezen.

Het doel van de behandeling is om de pijn te verlichten of weg te nemen, het functioneren te optimaliseren, te helpen bij het herstel bij blessures, of functie van gebieden in het lichaam te verbeteren. U kunt o.a. voor informatie, advies en behandeling terecht bij de fysiotherapeut als u:

 • Blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
 • Vanwege een (chronische) aandoening, waarbij u beweegzorg en medische begeleiding nodig hebt;
 • Als u na een operatie of ongeval/blessure moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

Vergoeding

Fysio West Betuwe heeft contracten met veel zorgverzekeraars, maar géén contract meer afgesloten in 2024 met Zorg en Zekerheid en Aevitae EuCare (Caresq).

Als u geen dekking (aanvullende verzekering) heeft voor behandelingen fysiotherapie kunt u toch bij Fysio West Betuwe onder behandeling komen. U ontvangt na behandeling hiervoor een factuur van mij. Afhankelijk van uw type (aanvullende) verzekering, restitutie of natura, ontvangt u van uw verzekeraar een deel van de kosten terug. Dit kan dus betekenen dat de vergoeding niet volledig de kosten dekt. Kijkt u hier zelf de voorwaarden van uw zorgverzekeringspolis op na.

Bij de Tarieven ziet u een specificatie van de door mij verrichtte behandelingen.

Tarieven Fysio West Betuwe 2024

De volgende tarieven gelden voor patiënten die geen overeenkomst met de zorgverzekeraar hebben afgesloten.

Dienst Prijs
DTF, Intake, Screening en Onderzoek € 55,-
Intake en Onderzoek na verwijzing € 55,-
Zitting fysiotherapie in de praktijk € 45,-
Aan huis toeslag € 12,50
Niet nagekomen afspraak fysiotherapie (of niet >24 uur van te voren afgebeld) € 25,-
Sporten en (medische) Fysio Fitness: zie tarieven Sporten en (medische) Fitness
Intake/consult BGN voedings- en gewichtsadviezen en begeleiding €45,-

Sporten bij Fysiotherapie West Betuwe

(Medische) FysioFitness en Sporten

Binnen onze fysiotherapie praktijk en daarbuiten geven mensen aan fitter te willen worden, maar wél onder begeleiding. Sporten in de sportschool is niet altijd een passende oplossing.

Vanuit Fysio West Betuwe bieden wij de mogelijkheid om onder begeleiding te komen sporten in de praktijk, zowel medisch, onder begeleiding van een fysiotherapeut als niet medisch, onder begeleiding van een personal trainer/sportinstructeur. Fysio West Betuwe is de samenwerking aangegaan met FysioF!T Betuwe. Met een nieuw fitness rooster gaan wij uitbreiden en bieden we meer mogelijkheden voor u.

Wat bieden wij?

Medisch FysioFitness onder begeleiding van Fysiotherapeute Charlotte Klop-Gardeniers.

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. Vaak heeft het een doel te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogt op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie en algehele gezondheid op peil blijft. 

Bewegen is goed voor uw gezondheid. U voelt u fitter, u blijft beter op gewicht en voelt u zich minder snel moe. Heeft u moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat u last heeft van uw rug, nek en schouders of omdat u herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heeft u een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of long-COVID? Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan Medische FysioFitness geschikt zijn om uw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Fitness en Sporten onder begeleiding van Kelvin Groenhuijzen, personal trainer en sportinstructeur van FysioF!T Betuwe. 

Fitness is een sportactiviteit gericht op het verbeteren van de conditie, vetverbranding en krachttraining. Het voordelen van bewegen is dat het u energie geeft. Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht. Het verhoogt de weerstand en helpt ook om stress te verminderen.

Soms is het een drempel om te starten en naar een sportschool te gaan Graag helpen wij u daarbij om drempel laag te houden en in kleine groepen onder begeleiding te beginnen. Bij ons staan: flexibiliteit, ontwikkeling, professionele begeleiding en plezier in bewegen centraal om samen toe te werken naar een betere versie van uzelf!

Hoe werkt het?

U gaat in klein groepsverband (small group training) werken aan uw conditie, coördinatie en spierkracht onder professionele begeleiding. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Het (fysio)fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreekt u samen met fysiotherapeute Charlotte uw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld die past bij uw doelen, eventuele klachten en wensen. Hieraan gekoppeld kan ook een fitheidsmeting en voedings-en gewichtsadvies plaatsvinden.

Aanmelden?

Aanmelden voor een intakegesprek kan via onderstaande knop:

Tarieven

(Medische Fysio)

Fitness en Sporten:

 • FysioF!T1: € 59,95 P/M

  1x per week sporten

  Professionele begeleiding

  koffie, thee of water

  Per maand opzegbaar

 • FysioF!T6:  €54,95 P/M

  1x per week sporten

  Professionele begeleiding

  koffie, thee of water

  Per half jaar opzegbaar

 • FysioF!T12: € 44,95 P/M

  1x per week sporten

  Professionele begeleiding

  1x per maand een medische meting

  koffie, thee of water

  Per jaar opzegbaar

 • FysioF!T12 EXTRA: € 59,95 P/M

  1x per week sporten + 26 extra credits

  Professionele begeleiding

  1x per maand een medische meting

  koffie, thee of water

  Per jaar opzegbaar

 • FysioF!T PRO: € 63,95 P/M

  2x per week sporten

  Professionele begeleiding

  1x per maand een medische meting

  koffie, thee of water

  Per jaar opzegbaar

Algemene voorwaarden Sporten en (medische) Fitness

De duur van Sporten en (medische) Fitness is 60 minuten.
Afzeggen: Niet of niet tijdig (minstens 24 uur van te voren) afgezegde afspraken brengen wij in rekening.
Afwezigheid: Bij ziekte of afwezigheid van de therapeut of sportinstructeur wordt u vroegtijdig afgebeld en plannen wij een nieuw sportmoment in.

Fysio West Betuwe

Fysiotherapie West Betuwe in Geldermalsen. Maak direct een afspraak!

Klop Fysiotherapie is geopend sinds april 2016. Mijn naam is Charlotte Klop-Gardeniers en ik ben fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, BGN- voedings- en gewichtsconsulent en praktijkeigenaar van Klop Fysiotherapie. Hiervoor was ik 9 jaar werkzaam als fysiotherapeut in het UMC Utrecht ziekenhuis. Vanaf augustus 2017 ben ik fulltime werkzaam in mijn praktijk om iedereen zo goed mogelijk te kunnen behandelen, voorheen was Klop Fysiotherapie gevestigd op de Kerkstraat te Geldermalsen en sinds sept 2021 op De Panoven 25 te Geldermalsen.
Bij mij staat u centraal! U kunt tijdens de behandeling prettige individuele aandacht verwachten, luisterend naar uw klacht en persoonlijke wensen.

Mijn Specialisaties zijn:

 • Algemene Fysiotherapie

 • Rug- en nekklachten, (spier)-spanningshoofdpijn

 • Klachten aan de arm, nek en/of schouder

 • Heup – Knieklachten

 • Enkel- en voetklachten

 • Hand- en polsklachten

 • RSI klachten (tenniselleboog, golfersarm) en Houdings- en thuiswerkklachten (computer)

 • Fysiotherapie bij Hart – en Vaatziekten
 • Revalidatie na operatie en ziekenhuisopname
 • Medische Fysio Fitness
 • Medical Taping bij blessures
 • Medical Taping bij Hooikoorts

Fysiotherapie bij Hart – en Vaatziekten

Hart- en vaatziekten en ziekten van de longen en luchtwegen komen heel veel voor. Deze aandoeningen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven. Onderzoek wijst uit dat deskundige begeleiding en training noodzakelijk zijn bij veelvoorkomende aandoeningen, zoals hartfalen en COPD. De hart- vaat- en longfysiotherapeut biedt deze deskundige begeleiding en training.
Als gespecialiseerd Hartrevalidatie fysiotherapeut begeleid ik hartpatiënten middels een trainingsprogramma na operaties, bij het verbeteren van hun conditie met oefeningen en/of het aanleren van ademhalingstechnieken, of andere behandelingen.

Revalidatie na operatie en ziekenhuisopname

Misschien bent u net geopereerd of ziek geweest. Na een operatie aan bijvoorbeeld uw heup, knie, schouder of rug kan uw specialist u doorverwijzen voor fysiotherapie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kijkoperatie of de plaatsing van een heupprothese (THP) of knieprothese (TKP).
Bent u herstellende na zo’n operatie of een langdurige ziekte? Met revalidatie trainingen en adviezen kan ik u doeltreffend van dienst zijn voor herstel van activiteiten én om ervoor te zorgen dat u (weer) zo optimaal mogelijk mee kan doen in de samenleving.

De meeste revalidatietrajecten vallen binnen de vergoeding van de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen vanuit uw aanvullende verzekering, indien u niet of niet toereikend aanvullend verzekerd bent dan moet u deze behandelingen zelf betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie vanuit uw basisverzekering betaald. Het eigen risico bedrag is dan wel van toepassing.

Medical Taping bij blessures

Bij Medical Taping wordt kinesiotape toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen, hypotone spieren te stimuleren en hypertone spieren te inhiberen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, wordt preventief toegepast om spieren en gewrichten bij overbelasting te beschermen, beïnvloedt lichaamseigen genezingsprocessen en de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Medical Taping is in verschillende situaties aan te raden en kan daarmee aanvullend zijn op bepaalde behandelingen.

Medical Taping bij Hooikoorts

De Tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit een eerste inventarisatie (pilot in 2016) dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de Tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

Voedings- en BGN erkend gewichtsconsulent

Naast Fysiotherapeut ben ik ook Bewegingswetenschapper en Voedings- en BGN erkend gewichtsconsulent. Hierdoor heb ik extra kennis en vaardigheden ontwikkeld die een belangrijke meerwaarde kunnen zijn in uw persoonlijke situatie en herstel en geef ik naast fysiotherapie en beweging mensen ook advies over hun voeding, levensstijl en mogelijkheden om af te vallen.

Medical Taping kan worden toegepast bij:

 • Rug- en nekklachten, hoofdpijn

 • Houding

 • Knieklachten

 • Slijmbeursontsteking heup

 • Gebroken of gekneusde ribben

 • Lymftaping

 • Lttekens

 • Ontstekingen of vochtophoping

 • Enkel instabiliteit

 • Hielspoor

 • Menstruatieklachten

 • Blessures: hamstrings, zweepslag

 • COPD

 • Hooikoorts

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Hoe werkt het?

U kunt zowel met als zonder verwijzing terecht bij de klop fysiotherapie.
Sinds 1 januari 2006 is fysiotherapeutische zorg direct toegankelijk (DTF) en heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt direct in consult komen zonder tussenkomst van een (huis)arts. Door een eerste ‘DTF screening’ kan snel duidelijkheid gegeven worden of voor de zorgvraag direct therapie nodig is, of dat het beter is om eerst de eigen huisarts te consulteren.

Behandeling en regels

Voordat een behandeling begint, vindt er eerst een onderzoek plaats om de achterliggende oorzaak/oorzaken te vinden. In een gesprek en een lichamelijk onderzoek probeer ik het probleem te achterhalen. Samen met u, stel ik een plan op voor de behandeling. De behandeling zal vervolgens op de afgesproken manier worden uitgevoerd middels een individuele benadering, waarin ik zo goed mogelijk de klacht probeer te begrijpen en naar u te luisteren. Ik zal altijd vertrouwelijk om gaan met patiënte informatie en waarde hechten aan uw wensen, behoeften en verwachtingen.

De duur van een behandeling, inclusief administratie, is 30 tot 45 minuten.
Afzeggen: Niet of niet tijdig (minstens 24 uur van te voren) afgezegde afspraken breng ik u in rekening.
Afwezigheid: Bij ziekte of afwezigheid van de therapeut wordt u vroegtijdig afgebeld en plannen we een nieuwe afspraak in.

Klachtenregeling

Klop Fysiotherapie is aangesloten bij de klachtenregeling van het KNGF.  Heeft u klachten, dan kunt u dat melden.

Maak nu een afspraak